sape suka like !

29.1.11

siMplE sToRy SaYe!

mari dekat mari dekat.. nak cite siket ni.. 
da lame tak update blogger nie kan2?
sekarang cik simple story nie dah berumur 19 tahun pada tahun  ini(actually tak masuk 19 tahun ag pown).
nak cerita siket tentang kehidupan mase sekolah. Aduh! nak kate sedih,malu,seronok sume ada time sekolah dulu.
Maklum la mase sekolah mane nak matang sangat. 
Macam2 bende jadi. Namun dan oleh kerana itu,ianya akan tersimpan 
menjadi kenangan yang terindah dalam lubuk hati ini. (bajet)
Start dari umur 6 tahun aku dah dihantar ke sekolah tadika. Mase sekolah tadika dulu saye selalu sangat bangun lambat. Alasan nya tak nak pergi sekolah!! biase la tu. hahah... Bila da bangun lambat comfirm la da kene tinggal kan?
Pe lagi seronok la tak payah pegi sekolah. 
Akibatnye,saya agak lembab la mase sekolah tadika dulu.
sob..sob....sob..
Naik standard 1...
ishhh... Macam mimpi baii aku masuk kelas arab... 
mak aiii... 
Mase sekolah rendah da jumpe kawan-kawan baru. 
Mulut memang bising la kan..
Mulut saye senyap time tido je sampai la sekarang ni.
Aku ingat lagi cikgu bm aku tapi sekarang dia da tak de da.. 
dia meninggal mase aku standard 5. 
Arwah sangat la garang..Saya adalah seorang pelajar yang 
sangat selalu di cubit olehnya.
sebabnya saya adalah seorang yang sangat nakal!!
mase standard 3..
hahaa..
parents aku daftarkan aku masuk sekolah agama. 
cehhh...
gerun bai dengar masuk sekolah agama. Kerana saya punya jiran ckp 
ssh giler masuk sekolah agama!!
1st day masuk sekolah agama,tercengang-cengang macam kerbau sebab 
tak tahu ape2...
Alamak,malu kat orang.. nak menangis pown ada...:)
standard 5 saya akan menghadapi peperiksaan yang agak penting la..
iaitu upkk !!
alhamdulilah la pass dengan jayanya.. 5A 2B!! Walaupun saya nie seorang pengemar ponteng sekolah..
ishhh.... tak senonoh...
next year nya,ehmmmmmmmm.....
tahun yang agak mengerunkan la... 
upsr la!! Aduhh..sangat la busy tahun tu...
blajar punye blajar dapat la 3A 1B 1C!!
Manakala ssra dapat la 2A 1B 1C!
Rase mcm nak melompat terjun dari tingkat 4 tu pown ade mase dapat result ssra tu.. kerana nya ARAB A!!
agak bangga disitu... 
hehe..
naik sekolah menengah..
hancus!!
nak2 ade sejarah... mak aiii... memang tak boring la sejarah tu kan?
boleh dikatakan muke nie muke fames la.. selalu sangat skip kelas sejarah.
form 3,
tak payah ckp la... 
lagi nak pmr lagi nakal..
form 4,boleh dikatakan setiap hari name ni ade kat pengawas.
kerananya selalu datang lambat ...
naik form 5,baik sikt la.. jadi librarian ..
giler ar!!
jadi librarian senyap.. ni tak bising dalam library.
poor oral intake betul cik simple story nie la..
pastu boleh plak dating dalam library..
tak gune giler..!
pe lah cik simple story nie..
ishhh...ishhh...

1 comment: